Лекар от Велико Търново удостоен с наградата "Ти си нашето бъдеще" на БЛС

Д-р Калоян Йорданов от областната болница във Велико Търново получи наградата „Ти си нашето бъдеще“ на Българския лекарски съюз. Отличието му беше връчено по време на церемонията „Лекар на годината“ в София от председателя на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова.

Д-р Йорданов беше номиниран за престижната награда от колегите си от Районната колегия на Българския лекарски съюз във Велико Търново. Младият медик работи вече три години в Отделението по ортопедия и травматология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, време за което успя да завоюва доверието и признателността, както на своите колеги, така и на пациентите. Тази година призът „Ти си нашето бъдеще“ получиха общо петима млади лекари от цялата страна.

По време на церемонията, на която присъства и здравният министър Кирил Ананиев, началникът на Отделението по акушеро-гинекология, доц. д-р Светлозар Стойков беше награден с почетния знак на Българския лекарски съюз. Той беше и номинацията на великотърновските си колеги за „Лекар на годината“, тъй като само за три години от както ръководи АГ отделението на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, бяха въведени и съвременни методи за диагностика на някои патологични състояния през време на бременността, които реално биха застрашили живота на плода, а под грижите на него и екипа му проплакаха рекорден брой бебета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България