Летим до Баку за 29 евро

Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

Расизаде и Борисов откриха авиолинията на ниcкотарифна авиокомпания „Buta Airways”

За 29 евро всяка седмица българи и азербайджанци могат да летят до Баку и София. В 6.30 часа българско време днес премиерите на Азербайджан и България Артур Расизаде и Бойко Борисов откриха новата ниcкотарифна авиолиния, която се обслужва от “Buta Airways”. Тя е дъщерна компания на националния авиопревозвач “Azerbaijan Airlines”. България става първата дестинация в Европейския съюз, където “Buta Airways” ще осъществява директни полети.

Първите пасажери бяха министрите Ивайло Московски, Теменужка Петрова и Емил Караниколов, български и азерски журналисти. С първия полет в София пристигнаха и шефът на азербайджанската компания “Azerbaijan Airlines” Джахангир Керимов и шефът на “Buta Airways” Джемил Манизати. Като във всеки първи полет пътниците бяха поглезени, а азербайджанскато компания се бе постарала да се чувстват като в бизнес класа.

Точно в 9.55 часа самолетът кацна в София, където бе посрещнат от министъра на транспорта Николина Ангелкова, кметът на София Йорданка Фандъкова и посланикът на Азербайджан Наргиз Гурбанова.

“Нека тази линия да бъде символ за задълбочаващото се приятелство между двата народа и двете държави, и реализирането на много успешни проекти между нас”, пожела Московски. Ангелкова отбеляза, че откриването на новата линия Баку-София допълнително ще допринесе за развитието на туризма. (Виж долу).

“Убедена съм, че тази авиолиния ще направи Азербайджан и България още по-близки и ще укрепи позицията на нашите държави като ефективни свързващи центрове за пътуване”, заяви посланик Гурбанова.

 

Николина Ангелкова:

Новата дестинация ще увеличи туристите

Министърът на туризма Николина Ангелкова отбеляза, че ведомството работи активно със своите азербайджански партньори върху съвместни опознавателни турове за журналисти и туроператори, които ще се проведат в двете държави. “Вярвам, че директната самолетна линия между София и Баку ще стимулира туризма”, допълни министър Ангелкова и благодари на министър-председателя Борисов за осъществяването на проекта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България