Летище Пловдив преговаря с 2 авиокомпании за откриване на нови линии

Снимка: Архив

Има засилен интерес за редовни полети от летище "Пловдив", чието ръководство в момента води преговори с две авиокомпании за откриване на нови линии. Това стана ясно по време на първото за годината заседание на Фонда за развитие на летище "Пловдив".

"Прогнозите са оптимистични и се надяваме на увеличение на броя на пътниците и дестинациите", заяви председателят на УС на Фонда и кмет на Община "Родопи" Пламен Спасов. Преди дни авиопревозвачът "Райънеър" обяви своята втора линия от Пловдив до Брюксел Шарлероа, която ще стартира в началото на октомври с полети 2 пъти седмично като част от планираната зимна програма за 2017 г., отбеляза директорът на пловдивския аеропорт Васил Щърбанов.

"Райънеър" изпълнява редовни линии от летище "Пловдив" от 5 години и вече е превозила над 400 000 пътници. В момента авиокомпанията има редовни полети до Лондон. "За община Пловдив развитието на летището винаги е било приоритет. То е много важно не само за икономическия възход на региона, но и в контекста на предстоящото ни домакинство като Европейска столица на културата през 2019 г.", декларира зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, който се надява към фонда да се присъединят нови общини. Първият по рода си у нас "Фонд за развитие на летище Пловдив - Южната врата на България" бе създаден през 2010 г. от 6 общини - Пловдив, Родопи, Асеновград, Куклен, Калояново, Първомай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони