Летящата 81-годишна Пепи Балева пак скочи с парашут за Деня на Варна

Варненката Пенка Балева, която е на 81 години, скочи за пореден път с парашут на летище "Ава Флай" край Монтана и отново посвети смелото си летене на празника на Варна-Свето Успение Богородично.

Това стана в неделя в най-горещия ден на 2016 г. Въодушевена след успешното приземяване тя каза: „Повече от щастлива съм, че още веднъж успях да надскоча себе си в моята прекрасна 81-годишна възраст с 15-ия си тандемен парашутен скок от 4 300 метра височина. Голяма красота и прекрасна емоция!“.

12 от своите скокове Пепи, както я наричат всички варненци, ги е направила в тандем със своя инструктор и военен парашутист Даниел Стоянов. На това летище се е приземявала успешно от височина от 3000 до 5000 м. Освен на Варна по традиция тя посвети и сега скока си на цяла България и на едно малко красиво кътче на България -Дряново, града на Кольо Фичето, където и тя е родена и носи балканския му бодър дух.

На юбилейните си 80 години миналото лято влюбената в екстремните преживявания варненка скочи с бънджи от един от най-високите мостове в Европа. Това е 192-метровото съоръжение до град Инсбрук, Австрия и влезе в новините на АФП. Тя полетя от него с възгласа "За България".

"Възрастна българка сбъдна дългогодишната си мечта, като скочи с бънджи от един от най-високите мостове в Европа", съобщи тогава агенцията."Беше доста плашещо, но запазих самообладание и го направих. Беше красиво с всички тези впечатляващи природни гледки", заяви Балева пред АФП. Европейският мост впечатлява с живописните си завои, които се извиват цели 777 м между алпийските върхове.

А после тя отразнува кръглата си годишнина с парашутен скок от 3400 м височина. Пенка Балева е скачала 5 пъти от моста на Витиня, висок 120 м ,5 пъти от моста над Янтра във Велико Търново и разбира се най-много - цели 28 пъти от Аспаруховия мост.

Летящата дама е бивша акушерка, която се е омъжила за морски капитан и остава да живее във Варна. От прекрасната им любов, която продължава и до днес има двама сина и трима внуци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица