Летящ старт за "Ливърпул"

Отборът на „Ливърпул“ тръгна с летящ старт във Висшата лига. Тимът победи „Уест Хям“ с 4:0. "Чуковете" са абонат на "мърсисайдци". И предишните три срещи между двата тима завършиха с един и същи победител. Любопитното е и това, че "Ливърпул" триумфира във всяка една от тези срещи с по четири гола. И този път отборът на Юрген Клоп спази традицията.

Резултатът откри Мохамед Салах. Головата машина на "Ливърпул" от миналия сезон започна сметката си през настоящия още в първия мач. Салах участва директно в пет попадения в третия му двубой срещу "чуковете" като играч на "мърсисайдци" - 4 гола и една асистенция.

Срещата бе под номер 50 за египетската звезда във Висшата лига, а голът му е и 35-и в надпреварата. Две попадения Салах има с екипа на "Челси".

Резултатът удвои друг познат голмайстор - Садио Мане. Той пък стана първият играч на "Ливърпул", който за трети път вкарва гол в първия мач на тима за сезона. Предишното постижение бе дело на Джон Барнс от сезоните 1989/90 и 1991/92.

Мане вкара и третият гол. С него той вече има три попадения и три асистенции в последните четири двубоя срещу "Уест Хям". Още едно потвърждение, че "чуковете" са изключително удобен съперник за "Ливърпул".

Крайното 4:0 оформи Даниел Стъридж.

Другата среща от кръга между "Саутхямптън" и "Бърнли" завърши без победител - 0:0.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят