Лечков поиска БФС със съд

Йордан Лечков поиска да стане президент на БФС чрез съда. В един ден Михаил Касабов беше вписан като нов шеф на централата в Търговския регистър, а легендарният халф подаде жалба срещу решенията на последния изпълком.

Какво се случи тогава? Изпълкомът гласува оставката на Борислав Михайлов, който я хвърли след расисткия скандал на мача с Англия, загубата с 0:6 и призива на премиера Бойко Борисов. По право до свикване на конгреса президент на БФС трябваше да е първият вице – Лечков. Това обаче беше невъзможно. В този момент Лече беше кандидат за кмет на Сливен и нямаше право да заеме тази длъжност. След като другият вицепрезидент Атанас Фурнаджиев хвърли оставка, то за поста остана само Михаил Касабов. Международник №1 във футбола ни обяви, че поема президентската палка само до свикване на конгрес и няма да се кандидатира.

След като Лечков остана зад борда при изборите за кмет на Сливен, използва правото си чрез съда да поиска да е шеф на футбола. Жалбата му е внесена в съда и предстои да бъде разгледана. Но Лечков може да поеме властта, чак когато има решение. Дотогава командва Касабов.

Екзекуторът на бундестима участва на изпълкома, който избра Касабов за временен президент.

Все още БФС не е свикал извънреден конгрес. Това може да стане само чрез решение на изпълком. Забавянето на форума може да се проточи и до лятото. Ако България не се класира за бараж през март за Евро 2020 висшия форум ще е на 7 февруари. А при участие – след края на първенствата – на 5 юни. Лечков и Емил Костадинов – двете легенди от САЩ-94, не бяха солидарни с Боби Михайлов при акта на неговата оставка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ