“Ливърпул“срещу „Сити“ на два фронта

Ливърпул“ и „Манчестър Сити“ кръстосват шпаги на два фронта тази седмица. По-важният е първият четвъртфинал в Шампионската лига. Дебютно в историята си двата тима се изправят един срещу друг в Европа. Вторият дуел е на ниво суперзвезди – до дни ще бъде обявен новият футболист №1 на Висшата лига. Изборът е между Мохамед Салах („Ливърпул“) и Кевин де Бройне („Манчестър Сити“).

Египтянинът вкара 29 гола в 31 мача във Висшата лига и е на три попадения от рекорд. „Мо заслужава на 100 процента да бъде избран за най-добрия - каза треньорът му Юрген Клоп. - Но ако кажа, че Де Бройне не го заслужава също, ще излъжа. И двамата са невероятни футболисти. Радвам се, че не трябва аз да взимам решението.“

Клоп е най-страшният за Пеп Гуардиола треньор. Единствен германецът има шест победи срещу каталунеца в мачовете помежду им като наставник на „Борусия“ (Дортмунд) и „Ливърпул“. Признание за качествата на Клоп направи и новата звезда на „Сити“ Илкай Гюндоган.

Юрген е невероятен треньор – рече германският национал, който бе под негово ръководство в „Борусия“. - Мотивира перфектно отбора си преди всеки мач – без значение дали е финал в Шампионската лига или контрола. Доказва колко е силен с „Ливърпул“. Единствен той ни победи във Висшата лига през сезона.“

Клоп и Гюндоган бяха най-близо до триумф в Шампионската лига през 2013 година с „Борусия“, но отборът загуби финала от „Байерн“ на „Уембли“ с 1:2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят