„Ливърпул“ вярва в чудото

Задава ли се нов голям мач на „Ливърпул“? Това се пита футболният свят в часовете преди реванша на мърсисайдци с „Барселона“ от полуфиналната фаза на Шампионската лига. Гостите от Испания имат комфортната преднина от три „чисти“ попадения след победата с 3:0 на „Камп Ноу“. В града на Бийтълс обаче отдавна са отказали да се предават, без значение с колко попадения изостава отборът. Доказвали са тази своя силна воля неведнъж през годините. На „Анфийлд“ никога няма да забравят финала с „Милан“ в Истанбул 2005 година. Тогава на полувремето „росонерите“ водиха с 3:0, но накрая трофеят потегли за Албиона. Година по-късно „червените“ взеха и ФА Къп след обрат срещу „Уест Хем“ от 0:2 до 2:2 и краен резултат 3:3 – после с дузпи отборът на Стивън Джерард триумфира. А през 2016 година митичният „Анфийлд“ видя още едно чудо – от 1:3 до 4:3 срещу „Борусия“ (Дортмунд) в Лига Европа. Това са само малка част от големите обрати на „Ливърпул“, а в навечерието на реванша срещу Лионел Меси и компания, от лагера на домакините отново демонстрираха самочувствие.

„Това ме влудява – обясни Деян Ловрен, бранителят на мърсисайдци. - Изпитвам гняв, но и глад да докажа, че „Ливърпул“ е способен да направи нещо голямо на „Анфийлд“. Ние имаме големи имена в съблекалнята. Това е един от онези специални мачове във вторник, а аз очаквам нова велика вечер. Защото ние сме „Ливърпул“, уникален клуб. Когато хората ни отписват, ние показваме, че имаме характер, за да правим големи обрати. Футболът е непредвидим, особено този от Шампионската лига на „Анфийлд“.“

Лошата новина за мениджъра на тима Юрген Клоп е отсъствието на Мохамед Салах. Египетският национал се контузи срещу „Нюкасъл“ при драматичната победа с 3:2 и бе заменен принудително. Офанзивният футболист мина медицински тестове в понеделник, но те потвърдиха неприятната вест. А Роберто Фирмино, друг основен играч на английския колос, също остава твърдо извън сметките на мениджъра. Испанският шампион пък ще бъде лишен от услугите на Осман Дембеле, контузил се срещу „Селта“. Местните медии изчислиха, че френският футболист е пропуснал за 2 сезона 36 мача на каталунците заради здравословни проблеми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят