„Ливърпул“ в друго измерение срещу „Наполи“

От лидер във Висшата лига „Ливърпул“ ще трябва да приеме коренно различна роля за последния си двубой от груповата фаза на Шампионската лига. „Червените“ приемат „Наполи“ и само победа може да ги изведе до 1/8-финалите в турнира. При това успехът трябва да неутрализира резултатa в първата среща – 1:0 за италианците. „Мърсисайдци“ са трети в своята група, където са още ПСЖ и „Цървена звезда“. Отборът на мениджъра Юрген Клоп загуби всяко едно от гостуванията си, което може да се окаже фатално за крайното подреждане.

„На никой не му се иска да бъде в подобна ситуация, ние обаче трябва да го приемем – обясни бранителят Върджил ван Дайк. - Искаме да покажем на всички, че принадлежим на Шампионската лига и мястото ни е в този турнир. Наша е вината, че стигнахме дотук. Двубоят с „Наполи“ е като финал за нас. Трябва да победим и да не допускаме гол.“

До последно за срещата ще висят Садио Мане, Адам Лалана и Деян Ловрен, които имат различни здравословни проблеми.

„Наполи“ се представя много добре при владеенето на топката, а също и при контраатаките – на свой ред анализира ситуацията Юрген Клоп. - Играе добре в защита, типичен италиански представител. Досега бяхме солидни у дома, трябва да продължим тази тенденция.“

Неговият колега Карло Анчелоти, треньор на гостите, показа типичното си хладнокръвие преди решителния двубой. Тимът му е лидер, но все още не си е гарантирал място на 1/8-финалите.

„Когато чуя „Ливърпул“ си спомням за спечелената титла с „Челси“ - спомни си той. - Това стана именно на „Анфийлд“. Атмосферата там е феноменална. Сега гостуваме на този стадион, а идеята ни е да играем добър футбол и да използваме възможностите си. Нямам намерение обаче да „паркираме автобуса“.

В другия мач ПСЖ гостува на „Цървена звезда“, като успех ще класира французите напред.

December 11, 2018 -- Champions League Matchday 6, Tuesday fixtures.  Graphic shows match previews with fixtures, comparison of team statistics, and previous head-to-head records.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят