"Ливърпул" разплака "Барса"

"Ливърпул" е първият финалист в Шампионската лига, след като стигна до невероятен обрат в двубоя с "Барселона". "Червените" спечелиха с 4:0 реванша на "Анфийлд" и преодоляха изоставането от 0:3 от първия мач в каталунската столица. Дивок Ориги и Жоржиньо Вайналдум вкараха по два гола за триумфа, който изпрати "Ливърпул" на втори пореден финала и общо девети в "турнира на богатите".

Дори без звездите си в атака Мохамед Салах и Роберто Фирмино английският тим непрекъснато доминираше на терена. Гостите очевидно бяха подценили реванша и не пропуниха поведението си дори когато изоставаха с 3 гола. Лионел Меси пък пропиля два шанса да реши изхода далеч преди края, а съотборниците му сякаш очакваха аржентинският гений да свърши само работата.

А четвъртото попадение бе особено унизително - след късо изпълнение на ъглов удар, докато играчите на "Барса" се чудеха кого да покрият около дъгата. "Дори ученически отбор няма да допусне такъв гол", обяви старият враг на "каталунците" Жозе Моуриньо.

Така "Ливърпул" напомни на феновете си за "Чудото от Истанбул" от 2005-а, когато обърна "Милан" от 0:3 на почивката, за да спечели финала. "Червените" са и третият отбор, стигнал финал след наваксване на три гола пасив от първия мач в историята на турнира. Това са правили още "Панатинайкос" през 1970-71 и... "Барселона" през 1985-86. "Блаугранас" пък за втора поредна година отпада след такава преднина - миналия сезон тимът катастрофира с 0:3 при гостуването на "Рома" след 4:1 на "Камп Ноу".

"След подобех крах сме наясно, че ни очакват няколко ужасни дни", призна треньорът на "каталунците" Ернесто Валверде. А в Испания вече очакват уволнението му...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт