"Ливърпул" сдава титлата в Англия

Случва се отново. Това си повтарят постоянно феновете на "Ливърпул" в последните дни. Тимът, който в края на декември 2018-та водеше със 7 точки пред втория в класирането "Манчестър Сити", вече сдава титлата. "Мърсисайдци" зациклиха в дербито с "Евертън" (0:0), а по този начин бяха изместени от лидерската позиция. Сега "гражданите" са в ролята на водач, което означава, че вече не всичко е в ръцете на "Ливърпул".

А до края на шампионата остават 9 кръга. Мисълта за спечелване на титлата е обсебила "Анфийлд", а това изглежда е в тежест на отбора, воден от Юрген Клоп. Тимът не успя да вкара гол в две поредни гостувания за първи път от 2015-та насам. Голямата звезда Мохамед Салах не е отбелязвал в три поредни мача във Висшата лига. А без него "червените" страдат, защото Клоп няма план "Б". Явно напрежението идва в повече на национала на Египет. Така както и на клубната легенда Стивън Джерард през сезон 2013/14. Тогава, три кръга преди края, "Ливърпул" бе първи. Грешка на бившия халф и капитан срина тима в мач срещу "Челси" (0:2), последва и издънка срещу "Кристъл Палас (3:3), което прати титлата във витрината на "Сити".

"Ще преборим напрежението“, закани се Клоп след ремито с "карамелите".

До края на първенството тимът му има два сблъсъка с отбори от Топ 4 - срещу "Тотнъм" и "Челси". Във въпросните срещи "Ливърпул" е домакин, но феновете на отбора знаят, че това нищо не означава. Стивън Джерард - също.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят