„Ливърпул“ ядоса Гуардиола и на червения килим

След като преди 2 седмици „Ливърпул“ изхвърли“ Манчестър Сити“ от Шампионската лига, сега „гражданите“ претърпяха още един удар от „Анфийлд“. Мохамед Салах бе избран за най-добър играч за сезона във Висшата лига в традиционната анкета на Асоциацията на професионалните футболисти. По този начин звездата на „червените“ влезе в историята като първият егепитски футболист с този приз.

А изборът на Салах не се понрави особено на Пеп Гуардиола, мениджърът на новия шампион на Англия. Испанецът се заяде с мърсисайдци и даде да се разбере, че не е съгласен с вота. Така бе и в срещата от евротурнирите, когато наставникът влезе в конфронтация със съдийската бригада на почивката на реванша и бе изгонен на трибуните.

„От моя гледна точка през последните 9-10 месеца нямаше по-добър играч от Кевин Де Бройне – обясни Гуардиола. - Той беше най-добрият, най-стабилният като показваше невероятна игра на всеки три дни. Но дори и без тази награда през лятото той ще си почива вкъщи със статута на шампион на Англия...“.

Именно белгиецът остана втори в допитването, а зад него се наредиха Лерой Сане и Давид Силва („Манчестър Сити“), Хари Кейн („Тотнъм“) и Давид де Хеа („Манчестър Юнайтед“).

По този начин Салах стана седмият играч на „Ливърпул“, печелил престижната награда. За последно това стори Луис Суарес през 2014-а. В историята на анкетата „Манчестър Юнайтед“ води с 11 победи, а третият клуб, излъчил най-много победители през годините, е „Тотнъм“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят