Лидерите на ЕС са одобрили споразумението с Великобритания за напускането на ЕС

Снимка: Архив

Лидерите на 27-те държави-членки на Европейския съюз в неделя са одобрили условията на историческото споразумение с Великобритания на специална среща на високо равнище в Брюксел, предава AFP.

"ЕС-27 одобри споразумението за оттеглянето (на Великобритания от ЕС) и политическата декларация за бъдещите отношения между ЕС и Обединеното кралство", заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск в социалната мрежа „Туитър“.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че споразумението за Брекзит е най-доброто, което Великобритания може да получи и призова депутатите от британския парламент да го подкрепят, предава TACC.

"Ако бях британски депутат, щях да гласувам. Това е най-доброто споразумение, което може да получи Обединеното кралство, така че парламентът трябва да го подкрепи", каза той.

Ръководителят на Европейската комисия подчерта, че въпреки споразумението за Брекзит днес не е празник. "Това е един тъжен ден. Да гледаш как една страна като Великобритания напуска ЕС, е тъжен момент и това е трагедия, няма какво да празнуваме", каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят