Лидерът на БСП-Пловдив ни напусна завинаги

Председателят на Градския съвет на БСП-Пловдив проф. д-р Красимир Мурджев ни напусна завинаги на 52-годишна възраст, след като загуби битката с коварно, бързо развило се злокачествено онкозаболяване.

"Направи го деликатно, скромно и достойно, без да тревожи никого, загрижен до последно за семейството, приятелите и другарите си. Голямо сърце, красив ум, светла и искрена душа. Един от най-добрите гръдно-коремни хирурзи у нас, уважаван от колеги и много ценен от пациентите си. Загубихме безспорен лидер, естествен водач и истински социалист, еталон за морални и нравствени качества. Ще пазим спомена за него жив, защото всеки от нас има специално кътче в сърцето за един ценен и скъп Краси Мурджев. Почивай в мир, проф. Мурджев!", се казва в съболезнователния адрес на съпартийците му от БСП-Пловдив до семейството на депутата от 42-ото Народно събрание.

Проф. д-р Красимир Мурджев е роден на 10 януари 1964 г. Завършил е висше образование в Медицинския университет в Пловдив, където до последно преподаваше обща и гръдна хирургия и съчетаваше тази си дейност с поста зам.-началник на клиниката по специална хирургия в УМБАЛ "Свети Георги". През април 2016 г. известният хирург оглави и Градския съвет на БСП-Пловдив, а преди това бе общински съветник в местния парламент под тепетата и депутат от листата на левицата в 42-ото Народно събрание. Погребението на проф. д-р Красимир Мурджев ще е в петък от 11 часа на Централни гробища.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони