Лидерът на БСП-Пловдив честити Гергьовден и Деня на храбростта на съгражданите си

Лидерът на БСП-Пловдив Красимир Трифонов честити на съгражданите си светлия християнски празник "Свети Георги Победоносец" и Деня на храбростта и Българската армия. "6 май е сред най-светлите и почитани празници в националния ни календар. Това е празник на непреклонния човешки дух, на воинската чест и слава, на волята за отстояване на традициите", декларира лидерът на пловдивските социалисти Красимир Трифонов.

В Деня на храбростта и Българската армия той присъства на освещаване на знаме на клуб "Полковник Димо Георгиев" към Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса. Тържественият ритуал се състоя в църквата "Света. Неделя" и събра десетки бивши служители на Българската армия. Красимир Трифонов ги поздрави с професионалния им празник, а на именниците пожела св. Георги Победоносец да ги закриля и да пази семействата им. "В условията на тежка геополитическа криза и несигурност за мира се надявам на повече политически разум и отговорност към България", сподели Трифонов. По думите му ситуацията у нас налага честно и открито да се кажат кои са рисковете за страната ни.

unnamed-12Според него има външнополитическите заплахи, които изискват безпрекословно отстояване на националния суверенитет. "Но най-тежкият бич за българското общество е бедността. Тя е причината за социалната и духовна нищета и за демографския срив", смята лидерът на социалистите в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България