Лидерът на жени социалисти в Пловдив раздаде топъл обяд на бедни и гладни съграждани

Председателката на Организацията на жените социалистки и управител на спортния комплекс в "Гранд хотел Пловдив" Минка Сърнешка се включи днес в благотворителната акция "Топъл обяд".

Заедно с председателя на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан д-р Невен Енчев тя раздаде храна на нуждаещи се. Близо 100 гладни и бедни пловдивчани отнесоха у дома вкусна супа. "Да сте жива и здрава и да мислите за бедните като нас, като станете народен представител! Благодарим от сърце, не ни забравяйте, когато отидете в парламента.

Има много бедни хора в България, те се нуждаят от помощта на държавата", бяха думите, с които граждани с бели коси се обръщаха на 10 март към поставената под №10 в листата на кандидатите за народни представители на коалиция "БСП за България", която е под №10 в интегралната бюлетина предсрочните парламентарни избори. "Тези думи ме убеждават, че е необходим нов по-гъвкав и мобилен  модел на политика в грижите за хората, а с тези промени могат да се ангажира само политическа сила със силна социална ориентация", декларира Минка Сърнешка. Според нея "Топъл обяд" е най-благородната инициатива под тепетата, продължаваща вече 3 години. "Помага се на хора в затруднено положение, без да се искат документи за социалния статус.

Дава се шанс на внезапно изпаднали в нужда да получат подкрепа, а след като си стъпят на краката, да се оправят сами. Пловдивчани с възможности трябва да вземат пример  и да помагат по този начин и в други квартали", заяви лидерката на жените социалисти под тепетата. Според Минка Сърнешка милосърдието и благотворителността са присъщи на жените, те са много по-активни и последователни от мъжете и могат да направят очакваните промени в политиката.

Тази вечер от 19 ч. в парк-хотел "Санкт Петербург" в Пловдив Минка Сърнешка организира дамско парти "Код: Червено", на което в непринудена обстановка представителки на нежния пол ще обсъдят проблемите на жените у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика