Лиляна Павлова: Австрийското председателство продължава работата по българските приоритети

Снимки: Пламен Стоименов

Австрийското председателство продължава работа по българските приоритети. Разчитаме на почетните консули за това постигнатото от нас да бъде разказано на хората и бизнеса, както и чрез тях да започнем да промотираме хибридното финансиране, което търсим за развитието на региона. Това е казал министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова на форум "Ролята на почетните консули за подобряване на бизнес климата в региона и за насърчаването на културното обединение на Балканите", съобщиха от Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

"Има пълна приемственост в работата, която ще предадем на австрийското председателство, което припозна три от нашите приоритети. Освен Западните Балкани това са темите за дигитална Европа и по отношение на сигурността и миграцията", е казала министър Лиляна Павлова. Тя е припомнила усилията, положени от българското правителството и председателството на Съвета на ЕС за откриването на перспективи за членство и свързаността между страните от региона на Югоизточна Европа.

Много е важен и дебатът по многогодишната финансова рамка, който ще продължи през следващите месеци. Започваме серия от тематични срещи на най-високо ниво по кохезионна, селскостопанска политика, миграция, дигитален дневен ред, образование, за да можем да сме сигурни, че оставяме по тези теми ясни и готови позиции преди приемането на следващия рамковия бюджет, е изтъкнала министър Павлова.

Предстои много работа, много реформи да бъдат направени, да развием свързаността между държавите и хората във всички направления. Щастлива съм да заявя обаче, че Софийският дневен ред не е само политическа декларация, а изпълнен с конкретика план за енергийна, транспортна, цифрова, образователна свързаност и най-вече - тази между хората, е заключила министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България