Лиляна Павлова: Българското председателство направи всичко необходимо за това дигитална Европа да бъде не догонваща, а изпреварваща

Българското председателство направи всичко необходимо за това дигитална Европа да не бъде догонваща, а да бъде изпреварваща. Това каза министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по време на откриването на Wedbit.Festivial.

Министър Павлова посочи, че Българското председателство е председателство, в което България постави фокус върху дигитална Европа. „Защото трябва да се адаптираме към дигиталната реалност. И вярвам, че Българското председателство направи всичко необходимо за това, дигитална Европа да не бъде догонваща, а да бъде изпреварваща. Дадохме основа да бъдем конкурентноспособни в дигиталната сфера и да може бизнесът да оперира в нея. Работихме усилено в нелеки дебати, за да приемем законодателство за защита на личните данни, на свободното движение на данните и др. И вярвам, че успяхме, защото работихме заедно за цифрова, единна и силна Европа. И защото нашето послание беше „Съединението прави силата“, заяви Павлова.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България