Лиляна Павлова: Всички носим вина за загубата на изборите, оставката на правителството щеше да се случи

Лиляна Павлова

Вината за случилото се на президентските избори е на всички, а не само на Бойко Борисов като лидер на партията. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова пред БНТ.

„Категорично ние сме екип и вината е на всички, които работихме в това правителство. Като част от екипа, който беше поддържащ – народни представители, кметове, хората по места. Всички сме заедно“, подчерта Павлова.

„Ако тази оставка не беше подадена сега, тя щеше да се случи няколко дни или седмици по-късно най-вероятно, защото очевидно вече нямаме мнозинство. Нямаме подкрепа на досегашните ни коалициионни партньори“, каза още Лиляна Павлова.

„Очевидно има несъгласие. Има воля и желание за нещо различно, нещо ново, за промяна. Някъде сме сбъркали. Някъде сме пропуснали пулса на обществото“, добави Павлова.

По думите й е постигнато много в много сектори. „Убедена съм, че това са политики – от срещите ми и разговорите с хората, които се възприемат, но нещо не достига. Някъде сбъркахме. Да, благодарни сме на тези 1 300 000, които ни подкрепиха и това е важна подкрепа за нас, но срещу това стоят над 2 млн. български граждани, които очевидно искат нещо ново и различно. Една промяна, за която трябва да седнем и да помислим“, коментира Павлова.

„Очевидно сме грешали на много места и сега е много добър момент да анализираме грешките си и да предложим не само този анализ и тази самокритика, но и да кажем как продължаваме и с какво ще се променим“, добави Павлова. По думите й хората очевидно очакват тази промяна.

„Категорично не си отмъщаваме. Точно, защото не искаме да седим напук и на инат, точно защото не искаме да седим на сила, ако това, което правим не се одобрява от българските граждани - точно затова трябва да се оттеглим сега и да дадем възможност на други, ако могат – да предложат алтернатива. А ако все още имаме доверието на българските граждани, живот и здраве, през април се явим на нови избори, да кажем какви уроци сме си взели и какво ново и допълнително ще предложим“, каза Павлова.

Тя подчерта, че дори Бойко Борисов да не е подал оставката по начина, по който го е направил сега – като резултат от анализа, той е първият лидер, който ясно заявява – да, загубих, поемам отговорността. „Ако погледнем назад в историята на последните 25 години това не се е случвало и е достойно за уважение“, подчерта Павлова.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика