Лиляна Павлова възложи оглед на републиканските пътища

Снимка: Архив

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова разпореди на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов да се предприемат незабавни действия по оглед на състоянието на пътната настилка от републиканската пътна мрежа, съобщават от регионалното министерство.

След продължителното застудяване и обилни снеговалежи има много сигнали на граждани за новопоявили се неравности по стари участъци от пътната мрежа.

Приоритетното отстраняване на неравностите започна от старите магистрални участъци, първокласните и второкласните пътища.

Ежедневно служителите на 27-те областни пътни управления и пътноподдържащите фирми в отделните региони ще извършват огледи на отсечките и предприемат незабавно ремонтни дейности. Целта е да се осигури безопасното пътуване на шофьорите.

След приключване на зимния сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ ще може да възложи извършване на основни ремонтни дейности на републиканската пътна мрежа.

В участъците, в които се извършват ремонти е необходимо шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват въведената пътна сигнализация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България