Лиляна Павлова: ГЕРБ предвижда прехвърляне на ТЕЛК в НОИ

Трябва да ликвидираме фалшивите ТЕЛК-ове, като подобрим контрола и усъвършенстваме модела на медицинската експертиза. За целта в управленската ни програма се предвижда системата на ТЕЛК да се прехвърли в НОИ. Това разясни водачът на варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова при посещението си в пенсионерски клуб в кв. „Възраждане”.

Тя беше сърдечно посрещната от възрастните хора, които се възползваха от срещата с бившия регионален министър, за да поставят своите въпроси. Сред обсъжданите теми бе и визията на ГЕРБ за увеличение на пенсиите.

„Политиката по отношение на пенсионната система трябва да гарантира стабилност в дългосрочен план. Това се постига чрез работеща икономика, която генерира приходи. ГЕРБ се ангажира да актуализира пенсиите –

поетапно и за всички пенсионери”, коментира Лиляна Павлова. Тя допълни, че с грижа за възрастните хора се предвиждат и повече социални услуги за тях.

„Съществуват статистически прогнози, според които към 2030 г. у нас няма да има работни места за хора с основно образование. Това изостря нуждата от квалифицирани кадри. Ето защо образованието е стратегическият приоритет в управленската програма на ГЕРБ – то трябва да осигури специалистите, от които се нуждае бизнесът, които са важни за конкурентоспособността на българската икономика”, изтъкна още Павлова.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика