Лиляна Павлова: Интересът към програмата за саниране е огромен

Хората видяха, че блоковете стават по-красиви, уютни и енергийно ефективни и затова интересът към Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в момента е сериозен. Това заяви пред жители на район „Приморски“ водачът на листата на ПП ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова. Тя посети санирания бл. 16 в кв. „Чайка“. На срещата присъстваха кандидатите за народни представители от листата Павел Христов и Йордан Павлов.

pavlova2

Хората изразиха задоволството си от промяната на облика на сградите след санирането. Те отправиха питане към Павлова във връзка с облагородяването на междублоковите пространства. Тя коментира, че макрорамката на бюджета на Варна за тази година е рекордна и ще бъдат осигурени средства за междублоковите пространства във всички райони на града. В район „Приморски“ са санирани два блока, други девет предстои да бъдат обновени по програмата.

Лиляна Павлова ГЕРБ избори

Лиляна Павлова бе категорична, че това е най-мащабната социално-икономическа програма, която достига до хората и не ги дели по политически и етнически признаци. „Ако ни бъде гласувано доверие, ГЕРБ предвижда продължаване на програмата и нейното разширяване в годините, за да обхване и еднофамилните къщи. Освен че сградите стават по-красиви и уютни, програмата дава работа на малкия и среден бизнес и намалява сметките за отопление на домакинствата между 30 и 60%“, обобщи Павлова.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика