Лиляна Павлова: Ремонтът на левите тръби на тунелите „Ечемишка“ и „Витиня“ е планиран в разчетите за 2017 г.

Ремонтът на левите тръби на тунелите „Ечемишка“ и „Витиня“ е планиран в разчетите за 2017 г. Това каза на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството в кабинета „Борисов 2“ Лиляна Павлова.

„Това, което направихме през 2016 г. с тази инвестиция от 27 млн. лв. са двете тунелни съоръжения „Ечемишка“ и „Витиня“. Да, мал шанс – инцидентът наистина се случи на тунел „Ечемишка“ в лявата тръба, в която временно се извършваше двупосочно движението. Там частично е подменено осветлението, но е много старо, неремонтирано от 30 години. 30 тона тежат само осветителните тела върху конзолите, които ги държат. Този тунел е планиран в разчетите за 2017 г., като приключи ремонтът на „Витиня“ и „Ечемишка“ на десните тръби, да започне и на левите“, коментира Павлова.

По думите й опитите да се правят спекулации, опитите за политизиране на въпроса с цел търсене на политически или друг пиар, за нея лично са крайно неприятни и изненадващи. „Припомням, че тези съоръжения не са ремонтирани повечето, откакто са изградени. Има сключен договор за „Ечемишка“ през 2006 г. от АПИ с избран изпълнител. Договор, по който е платен аванс и по-който е имало дълги спорове. Една дългогодишна сага. В крайна сметка имаме прекратен договор, обявен от съда за нищожен. Не са започнати ремонтни дейности 10 години по него и за това осигурихме финансов ресурс и през септември 2016 г. започнахме ремонтните дейности“, каза още Лиляна Павлова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България