Лиляна Павлова: Служебният кабинет се държи като патерица на БСП

Срещу ПП ГЕРБ се води тежко компроматна война и служебният кабинет помага, държи се като патерица на нашия основен опонент БСП. Това каза на пресконференция във Варна Лиляна Павлова, бивш регионален министър в двата кабинета "Борисов" и водач на листата на ГЕРБ във Варна за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

„Въпреки всички опити за лъжи, манипулации, омаскаряване, срещу нас се води една тежко компроматна война с много пропаганда и много опорни точки. За съжаление служебният кабинет помага и се държи малко като патерица на нашите опоненти, на основния ни опонент в лицето на БСП, като им подлага удобни тези за говорене. От друга страна благодарим на кабинета „Герджиков“, защото в резултат на така наречената ревизия стана ясно, че кабинетът „Борисов 2“ не е правил никакви манипулации и няма доказани видими злоупотреби – с обществени поръчки, фондове. Тази голяма мантра беше разбита", каза Павлова.

Според нея на политическия пазар сега се предлагат доста стоки менте, отвън красиви, но бутафорни и в реалността си кухи. По отношение на атаките на опонентите срещу програмата за саниране бившият регионален министър посочи три големи лъжи. Първата е за качеството, което тя припомни, че се контролира от общините, надзора и самите граждани.

Гаранции за изпълнението има за всяка етажна собственост, които дават възможност да се предяват претенции към фирмата, ако нещо е протекло или не е качествено. Недопустимите разходи са за сметка на общините, а не на хората, и няма лошо, ако те са направени за важни и съпътстващи дейности- за входа, за облагородяване на пространството около блока и др. Третата голяма лъжа Павлова посочи по отношение на цената, като припомни, че тя се определя в условията на пазарна икономика, със зададен предел на цените и с проведените открити тръжни процедури. 578 малки и средни фирми работят при санирането, посочи Павлова срещу спекулациите, че са били избрани няколко големи.

Според бившия министър на спорта Красен Кралев, четвърти във варненската листа на ГЕРБ, ревизията на служебния кабинет се оказала буря в чаша вода, но с шуменето около доклада се сервирали удобни тези за БСП. В дебютната ми седмица като министър заварих 25 акта за нарушения само на една фирма . Става въпрос за отдаване на имоти в Националната спортна база за 10 годишен срок без провеждане на обществени поръчки от кабинета "Орешарски", припомни Кралев.

Областният лидер Иван Портних официално представи първите 11 от листата на ГЕРБ във Варна. Под №11 отиваме към поредна единадесета победа на изборите, каза Павлова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика