Лиляна Павлова: Темата за НДК за мен вече е затворена

Снимка: Архив

След като МС взе решение принципал да е Министерство на културата

Всички имаме своята гледна точка, днес на Министерски съвет беше взето решение, с което принципал на НДК вече е Министерството на културата. Оттук нататък тази тема за мен е затворена. Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът по Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по повод казуса с уволнението и назначението на Мирослав Боршош за директор на НДК.

На въпрос дали приема връщането на Боршош за наказание към нея от премиера Бойко Борисов тя посочи: „Не, в никакъв случай не го приемам като наказание. Това е право на министър-председателя да променя решението за това кой да бъде принципал на едно или друго дружество“.

„По принцип това решение е правилно, защото най-логичното място на НДК е в Министерството на културата“, заяви Лиляна Павлова. На въпрос има ли информация за отклоняване на средства за евро председателството министърът обясни: „Прокуратурата е компетентният орган, тя трябва да каже тази информация“.

„Заповедта за отстраняването на Боршош и протокола са въз основа на одитиращ доклад за обществени поръчки, както и за забавянето на работата“, каза още Лиляна Павлова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България