Лиляна Павлова: Цялата пътна мрежа е отворена за движение

След освобождаването на десетина автомобила от капана на преспите, в участъка Ямбол - Средец - Бургас, цялата пътна мрежа е отворена за движение. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

"Възстановихме движението по АМ „Тракия“, след като първо пуснахме движението от Карнобат в посока Бургас и в момента то се осъществява спокойно при зимни условия, въпреки снегонавяванията на определени места", заяви министър Павлова.

"Пуснахме движението и в участъка от Бургас до Карнобат, въпреки по сериозните навявания в този участък на магистралата. Участъкът ще остане отворен през цялата нощ. Възстановено беше и движението по първокласния път от Бургас до „Петолъчката“. Ако не се появят критични метеорологични условия, той също ще остане отворен през цялата нощ. Това ще бъде постоянната алтернатива за движение на АМ „Тракия“, подчерта министър Павлова.

По думите й единственият проблемен участък е обходният маршрут през Ямбол – Средец и Бургас, където четири автомобила задминаха снегорина, влезнаха в преспите и блокираха цялото движение. Тя уточни, че в отсечката вече няма бедстващи пътници. Павлова допълни, че са отворени за движение вече и Ришки и Айтоски проход, включително и за преминаване на тежкотоварните автомобили. Остава забрана за движение на тировете в Бургаска област.

Министър Павлова пожела безаварийно пътуване на всички, но предупреди да се тръгва на път само ако се налага, защото метеорологичните условия остават тежки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България