Лиляна Павлова: Ще има глоби за лошо почистване на снега и техника "на книга"

Сериозни санкции ще бъдат наложени на фирми за лошо почистване на снега. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова след спешен рейд във Варненско, където пренасочи 6 машини да разчистват пътищата към откъснатите от света села Голица и Булаир в община Долни чифлик.

Павлова посочи като лош пример участъка от магистрала "Марица" при Харманли, където се извила 15-километрова опашка от ТИР-ове.

Глоби и прекратяване на договорите да чакат и фирмите, спечелили търгове за зимно почистване с техника "на книга", предупреди министърът.

Във Варненско такова нарушение направила "Пътища и мостове", която трябва да обслужва 5 общини, а се оказало, че има само един роторен снегорин. Работата й свършила техника на ВМС, на които министърът специално благодари.

"Този случай обаче не е единичен. Ако не бяха Военноморските сили, голяма част от общинските пътища във Варненско и Добричко нямаше да бъдат отворени, защото някъде фирмите нямаха техника, другаде тя се развали и изобщо не можеше да запали", каза Павлова.

Тя отчете, че обстановката в страната постепенно се нормализира, но призова шофьорите да карат с повишено внимание заради очакваните ниски температури и риска от поледици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България