Лиляна Павлова ще открие събитието "Светът през 2018" в София

Лиляна Павлова

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова ще открие гала вечерята на сп. Икономист "Светът през 2018" (Economist World in 2018 Gala dinner in Sofia). Това съобщиха от Министерството.

Събитието ще се състои днес от 17:30 часа в зала 3 на НДК в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Прогнозното събитие на списание The Economist ще се състои за първи път в София. Емблематичните гала-вечери The World In, се провеждат в различни точки по света-Сингапур, Хонг Конг, Ню Йорк, Лондон и Атина и други световни столици. Всяка година те са повод изявени личности да се съберат и да споделят своите прогнози за предстоящата година. Делегати на The World In 2018 са висши мениджъри и бизнес лидери, политици, представители на правителствата, посланици, водещи членове на академичната общност.

Вечерта започва с прогнозите на екипа на The Economist за най-важните 10 тенденции, които ще определят развитието на света през 2018 г. Министър Лиляна Павлова ще очертае приоритетите на България като председател на Съвета на ЕС, а след нея еврокомисар Мария Габриел ще говори за дигиталната и организационна трансформация, която ни очаква. Лектори на събитието са още Любомир Минчев и арх. Пламен Мирянов, а модератор на дискусията е редакторът на The Economist Джон Андрюс.

Над 200 международни делегати ще дадат своите мнения в дискусия по време на вечерта, която ще завърши с традиционния прогнозен въпросник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България