Линдзи Фонсека научила руски

„Никита: Отмъщението” е сериал, базиран на култовия френски филм „Никита”. В една от главните роли е младата актриса Линдзи Мари Фонсека. Тя е известна още с образа на Дилън Мейфеър от „Отчаяни съпруги”. Родена е на 7 януари 1987 г. в Оукланд, Калифорния. Линдзи има португалски корени. Израства първо в Аламеда, а след това в Морага, Калифорния. Няколко години след раждането й нейните родители се развеждат, а майка й се омъжва повторно за Райд Дворчин, адвокат, който става втори баща на момичето. От брака на втората си майка Линдзи има полусестра Хана Лии Дворчин.

Още като ученичка Линдзи печели второ място за „Млад танцьор на годината”. След това се премества в Лос Анджелис. Нейната първа роля е на Каролин Карълтън в телевизионния сериал „Млади и дръзки”, която тя играе в продължение на три години. Широка слава донесе ролята й в Шут в г*за! през 2010 г. От 2010 до 2013 година играе главна роля в сериала „Никита: Отмъщението” на американския телевизионен канал The CW. Списание „Максим” я поставя на 62-ро място в списъка на 100-те най-секси жени за 2010 г. и на 89-о място през 2011 г.

През 2008 г. е номинирана за наградата на Гилдията на филмовите актьори за „Най-добър актьор в комедиен сериал" за участието си в „Отчаяни съпруги”.

След завършване на образованието си, Линдзи се снима в няколко сериала – „Малкълм в светлината на прожекторите”, „От местопрестъплението”, „Д-р Хаус” и „Полицаите от Ню Йорк”. Ролите са епизодични. През 2005 г. взема участие в сериала „Как се запознах с майка ви”, където се снима до 2014 година. Този сериал много помага на актрисата да стане известна. След него идват две филмови драми с участие на Линдзи Фонсека: „Интелектуална собственост” и „Скарлет”.

В свободното си време актрисата продължава да се занимава с танци и по-специално със степ.

През 2010 г. Линдзи е поканена да играе една от главните в сериала „Никита: Отмъщението”. Там влиза в образа на Александра Удинова, а за участието си в този проект се налага да научи руски език. През 2015 г. е част от сериала „Агент Къртър” и филмът „Ескорт”, където ролите са незначителни.

Актрисата има шест номинации за награди: две от тях (2008 г. и 2009 г.) за ролята си в „Отчаяни съпруги", една след филма „Kick-Ass” (2010 г.) и три - за ролята си в телевизионния сериал „Никита: Отмъщението” (2011, 2012, 2013 г.).

През април 2009 г. Линдзи Фонсека се жени за продуцента Матю Смили, с когото живеят заедно до 2012 г. когато двойката се разделя, а Фонсека подава молба за развод през януари 2013 г., а като причина посочва противоречиви различия.

През февруари 2016 г. тя обявява, че има връзка с американския актьор Ной Бийн, с когото започва да се среща през 2012 г. През октомври 2016 г. двамата сключват брак в Кънектикът.

Актрисата продължава да се снима активно както в сериали, така и в киното. Освен по танците, се увлича още по футбола, обича да кара ски и ролкови кънки. Често посещава роднините си в Лос Анджелис и обожава да пътува със съпруга си. Има няколко малки татуировки - зад ухото, на китката, на глезена и на ръката: обърната пирамида, името на своята полусестра на иврит, звездата на Давид и Луна и думата „вяра” на португалски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица