Линейка от Червения кръст в Ирландия пристигна в Берковица

Ключовете на специализирания автомобил бяха връчени на прокуриста Юлия Веселинова, която благодари за високохуманния жест на дарителите

Общинската болница в Берковица получи линейка дарение от Ирландския червен кръст. Медицинския автомобил ще се ползва за превозване на пациенти от града под връх Ком към други лечебни заведения в региона и страната, съобщиха от местната управа.

Дарението е направено по инициатива на преводачите към Европейската комисия в Люксембург и Брюксел – Николай Бояджиев и негови колеги, които са финансирали със собствени средства транспортирането на возилото от Ирландия до България.

Линейката е марка „Форд“ и е оборудвана с необходимата апаратура, тя идва точно навреме, защото транспортният парк на болницата се нуждае от сериозно обновление, а средствата не винаги достигат”, каза прокуристът на болницата Юлия Веселинова. Въпреки финансовите проблеми здравното заведение в Берковица и общинската управа всяка година инвестират средства в модернизиране на базата и техниката.

През 2018 г. община Берковица закупи съвременен стационарен цифров ехокардиограф за Медицински център-1 в местната болница, а в края на февруари общинският съвет реши с 13 000 лева от общинския бюджет да се закупи операционна лампа за Хирургично и Акушеро-гинекологично отделение. Кметът инж. Милчо Доцов пък обяви, че за задоволяване потребностите от кадри в здравеопазването и за подкрепа на младите хора общината ще отпусне две стипендии по 300 лева на месец стипендии за студенти по медицина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони