Линейките ще стигат до "Пирогов" по променен маршрут

В понеделник затварят бул. "Пенчо Славейков", в четвъртък отварят бул. "Тодор Каблешков"

От понеделник се затваря бул. "Пенчо Славейков" за изграждането на входовете към метростанцията на Медицинска академия. "Не го затваряме напълно, но се стеснява чувствително движението. Възползваме се от това, че там се затваря метрото, за да започнем и цялостна реконструкция на участъка от бул. "Пенчо Славейков" от бул. "Прага" до бул. "Витоша". Днес зам.-кметът Евгени Крусев ще обсъди на среща с директорите на болниците в района как ще се осигурят отворени входове и пропускане на линейките към болниците и по какви маршрути ще се движат линейките", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

sofiq3

"На бул. "Пенчо Славейков" от понеделник започва изграждането на подлез в района на кръстовището с ул. "Георги Софийски", като ул. "Георги Софийски" ще бъде отворена за движение от неделя. Т.е. отсечката, която досега беше затворена, се отваря, като се затваря изцяло бул. "П.Славейков" в района на самото кръстовище. За всички, които искат да преминат от бул. "Витоша" към "Пирогов" и в обратна посока, това ще бъде възможно, но ще трябва да се обикаля през обходния път, който е вече изграден", обясни столичният зам.-кмет Евгени Крусев. "Ще направим всичко възможно в рамките на това затваряне за метрото да сменим и настилката на самия бул. "Пенчо Славейков. Правим всичко възможно за началото на септември-октомври да сме готови", каза още Крусев.

Той и кметът Фандъкова провериха ремонта на бул. „Тодор Каблешков“ при ул. „Майор Горталов“, който вече е на финала. В четвъртък сутринта движението ще бъде пуснато, с което приключва първият голям обект от тазгодишните столични ремонти. Според Фандъкова, реконструкцията върви не само в график но и изпреварващо.

sofiq

Санкциите са сериозни - за ден просрочие изпълнителят дължи 75 хил. лв. За лошо качество санкцията е до 300 хил. лв. и отстраняване на дефектите за своя сметка. Гаранцията е 5 г. за пътната част и 8 г. за водопровода и канализацията.

В този участък ремонтът включва канализация, нов водопровод, отводняване, нови настилки, тротоари и енергийно ефективно осветление, разделителна линия, която ще бъде озеленена. Наесен ще бъдат засадени и дървета в участъка.

Веднага щом бъде отворен за движение бул. "Тодор Каблешков" ще започне разширението ма бул. "Монтевидео" в участъка от ул. "Боряна" до бул. "Никола Петков". Веднага щом приключи ремонта на бул. "Хрисрофор Колумб" пък започва този на Източната тангента.

80% от програмите на районните кметове за ремонти на вътрешноквартални улици вече са изпълнени.

Информацията, че при реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев" са отрязани 70% от дърветата е абсолютна лъжа, смята кметът. Там се режат само сухи дървета. "Казала съм, един лист да има на някой клон, той не трябва да се реже", каза Фандъкова. Навсякъде където е отрязано сухо дърво още тази година ще бъде посадено ново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България