Липсват обтривки от ръцете на обвинения в стрелба след пиянски скандал военен следовател

Калоян Узунов (вляво) и Спас Илиев в добро присъствие на духа пред Военния съд в Пловдив.

Според прокуратурата следователят Калоян Узунов и военният поркурор Спас Илиев са били много пияни, но не са им взети и алкохолни проби

Основни доказателства като обтривки от ръцете и алкохолни проби не са налице по делото срещу обвинените в хул иганство след пиянски скандал военен прокурор Спас Илиев и военен следовател Калоян Узунов, стана ясно по време на заседанието по делото срещу тях. То тече във Военния съд в Пловдив, след като всички магистрати от Софийския военен съд си направиха отвод.

Според прокуратурата малко преди полунощ на 22 октомври м. г. Калоян Узунов и Спас Илиев се скарали след солидна употреба на алкохол с клиенти в столично заведение на ул. „Цар Самуил“. След разправията Узунов излязъл навън и стрелял със служебния си пистолет по металната врата на отсрещната сграда. На място била извикана полиция, а Илиев, който е бивш шеф на Софийската военно-окръжна прокуратура, се обадил и на Военна полиция.

На мястото бил изпратен и зам.-шефът на Военно-апелативната прокуратура полк. Данчо Данов. От него полк. Спас Илиев поискал да бъдат взети обтривки от ръцете на Калоян Узунов, който категорично отричал да е стрелял. Илиев настоял и да бъдат взети алкохолни проби като от самия него и от Узунов, така и от другите замесени в разправията. Това обаче не се случило.

„Не си спомням за такъм разговор, но аз не съм и водил разследването. Отидох на място, за да създам организация, защото за случая ми се обадиха куп големи хора – 6 пъти към разговарял само с ген. Стоев (шефа на Военно-апелативната прокуратура (ВАП) - б. р.), 7 пъти с колеги от ВАП, с главния секретар на МВР...“, разказа Данчо Данов по време на очна ставка със Спас Илиев. „Обадиха ви се билюк началници, а не сте се сетили да вземете обтриви и алкохолни проби?“, попита адвокатката на Илиева Светлана Георгиева. Тя настоя Данов да отговори има ли друг начин да се установи дали някой е стрелял, освен обтривките, които биха показали наличие на барутни частици. „Няма да отговоря на този въпрос, не ме учете на криминология“, отвърна полк. Данов.

Делото продължи с изслушване на експертизите, но краят му ще бъде след съдебната ваканция, защото адвокатът на Калоян Узунов – Стефан Левашки, е в болнични със скъсано сухожилие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право