Листата на ГЕРБ в Сливен - без парашутисти отвън

Десислава Танева

Кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Сливен е определена след проведена анкета с жителите на града и областта. В нея има силно присъствие на учители, лекари, икономисти и инженери. Те покриват най-болезнените сектори в обществото, които станаха и акценти в програмата на партията - образование, здравеопазване, социална политика, сигурност. Това обявиха от предизборния щаб на ГЕРБ в Града под Сините камъни.

На 27 февруари бившият земеделски министър Десислава Танева, която е и водач на листата, официално представи останалите си 11 колеги в нея. "Нито веднъж външен фактор не се е намесвал кои да са кандидатите за народни представители на хората от Сливен и как да са подредени. В тази листа няма нито един партиен секретар, който е слаган на сто длъжности. Най-важното е, че всички сме от Сливен. Убедена съм, че това е най-доброто, което хората могат да изберат" - каза Танева. На второ и трето място в листата са нови лица, които са първи път се кандидатират - това са директорът на областната болница МБАЛ "Д-р Иван Селимински" д-р Васислав Петров и директорката на 11 училище в Сливен Веселина Тонева, носител на наградата "Софроний Врачански" за цялостен принос в образованието.

Следват ги досегашните народни представители Мария Белова и Галя Захариева, пети е отново лекар - д-р Тодор Бакалов. На официалния старт на предизборната кампания от ГЕРБ представиха и 12 местни каузи, за които ще работят сливенските депутати. Сред тях са довършването на пречиствателната станция за питейни води, ремонта на зала "Асеновец", превръщането на Сливенските минерални бани в модерен център, изграждане на физкултурни салони в 3 сливенски гимназии, разкриване на филиал за обучение на агрономи в Сливен, изграждане на нов дневен център за деца с увреждания, изграждане на индустриална зона в Сливен, довършване на водния цикъл на Твърдица и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика