Лихвари рекламират заеми от името на Фандъкова

Лихвари рекламират заеми с фалшив профил на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Това е втора фалшива регистрация на кмета за седмица, след като на 1 август тя сигнализира ГДБОП, че на фалшива страница в социалната мрежа (истинската й страница е Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova) от нейно име се набират средства за подпомагане на хората в затруднено положение. Разследването тече в момента, а профилът е премахнат.

По същото време, на 31 юли, има публикации от друг профил, на който името на кмета е написано като Jordanka Fandakova. „Труд“ забеляза адреса и веднага сигнализира столичната община, откъдето потвърдиха че той не е истински и казаха, че ще сигнализират ГДБОП.

На съобщение на стената и в лични съобщения към над 600-те последователи на страницата, създателите й ги призовават да вземат заем на развален български език, явно преведен автоматично.

„Имам асоциация, която предлага заеми от всякакъв вид. Джени Lindig е германски кредитор, който може да ви помогне да финансират проектите си, изплати дълговете или да зададете други лични проблеми и това легално благодарение на BNP Paribas бряг на Франция. моля, свържете се с него с тази поща ([email protected]) и изпратете заявката си. Офертите са валидни от 5000 € до 10,000,000 € при ставка от 2%. Той може да ви помогне на нуждаещите се и може да бъде намерен на адрес: [email protected]“, пишат измамниците в съобщението

38743217_273683693222340_329129782048456704_n

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България