Лиъм Фокс: Лондон няма да бъде изнудван от ЕС за сметката за Брекзит

Британският министър на международната търговия Лиъм Фокс заяви, че Лондон няма да бъде изнудван от Европейския съюз да се съгласи да плати голяма сметка за Брекзит.

Фокс също призова Брюксел да ускори постигането на споразумение за излизането на Великобритания от Европейския съюз. Третият кръг от преговорите за Брекзит приключи в четвъртък с предупреждение от Брюксел, че трябва да се направи повече, преди да има дискусия за бъдещите отношения между Европейския съюз и Великобритания.

Британското правителство иска да придвижи преговорите към изграждането на нови отношения и се опитва да успокои притесненията на бизнеса за търговията и регулациите. Брюксел обаче настоява първо да бъде постигнат напредък по няколко ключови теми, включително колко ще плати Лондон при напускането си. "Не можем да бъдем изнудвани да платим цена за първата част", посочи Фокс по време на визитата в Япония на британския премиер Тереза Мей.

"Смятаме, че трябва да започнем дискусии за окончателното споразумение, защото това е добре за бизнеса и е добре за просперитета както на британския народ, така и на останалите народи в Европейския съюз", каза още Фокс на пресконференция в Токио в отговор на въпрос на телевизия Ай Ти Ви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка