Ловец на убийци стана полицай на годината

Всички 17 тежки престъпления в София тази година са разкрити

Граничари протестираха на няколко пункта

Разследващ полицай от СДВР, работил по разкриването на убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, стана “Полицай на годината” за 2017 г. Стоян Крумов бе отличен с грамота на официална церемония, която събра професионалното и политическото ръководство на МВР.

Голямата колективна награда бе връчена на колегите на Крумов от СДВР, които разкрили всички 17 тежки престъпления тази година в столицата. Разплитането на убийството в Борисовата градина през 2015 г., за което бе обвинен Йоан Матев, е можело да стане по-бързо, ако обществото беше съдействало, обяви Крумов. “Това ни забави. Гражданите, които са имали информация, можеха просто да се обадят”, обясни разследващият полицай. Той посочи, че работи по тежки случаи, сред които за убийства и срещу наркогрупи. “Винаги има критични моменти. Предполагам, че най-тежкият случай предстои”, добави Крумов.

“Вие спечелихте едно състезание, но не помежду си, а между вас и престъпността”, заяви министър Валентин Радев. Той посочи, че от регистрираните общо 92 000 престъпления, 43 000 са разкрити. Индивидуални награди получиха Пламен Фитков от Казанлък, граничният полицай Живко Живков и Тодор Гарджев от Пловдив. Колективите, които бяха отличени на церемонията, са сектор “Грабежи” на “Национална полиция”,”Специализирани полицейски сили” в Пловдив и отдел “Контратероризъм” в ГДБОП.

Междувременно вчера полицаи излязоха на протест на няколко гранични пункта. Те настояват за 15% увеличение на възнагражденията със задна дата и изцяло нов закон за МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право