Лов на признаци и търсене на скрити съкровища в Тютюневия град

Фондация „Пловдив 2019“ организира уикенд на градските игри

Търсене на скрити съкровища, лов на призраци и изпълнение на задачи по трасе с GPS координати, са част от предизвикателствата, които очакват жителите и гостите на Пловдив да се включат в първите от поредицата безплатни градски игри. Те са организирани от Фондация „Пловдив” под мотото „Тютюневия град. Генезис!“.  Инициативата цели пространствата около тютюневите складове да бъдат разпознати като нови места за общуване, забавление и култура.

Градските игри предоставят възможност за участие както на индивидуални играчи, така и на семейства, деца и организирани групи, а събирателен пункт за старт на игрите и в двата дни е ул. „Екзарх Йосиф“ до входа на клуб „Тотал Спорт”. Игрите стартират в събота в 14 часа, а първата е „Да създадем град“, в която малки и големи могат да се впуснат в търсене на скрити съкровища (кодове) с помощта на карта по ул. „Екзарх Йосиф“ и „Д-р Г. М. Димитров“. Кодовете ще им дадат възможност да съберат кредити за „закупуване“ на земя и сгради, за да пресъздадат своите идеи за нови къщи, паркове и улици в Тютюневия град. Вечерта от 20 часа забавленията продължават за търсачите на призрачни усещания – с радиостанция и слушалки те ще се впуснат в издирването на светлини, сенки и страшни мелодии. Участниците могат да ползват смартфони и mp3 плейърите си, които ще бъдат настроени на честотите на играта. Тя е динамична и подходяща за семейства с деца над 12 г., индивидуални играчи или отбори и ще се завърти 5 пъти в 20, 20:30, 21, 21:30 и 22 ч. Стартът в неделя е в 11 часа с отборната игра „Инкогнито“, в която всеки екип получава плик с насоки, задачи и GPS координати.

Предизвикателствата на тайните мисии ще отвеждат играчите на всеки 30 минути на следваща локация, където ще получават нови инструкции и задачи. Влизайки в „Инкогнито“, ви очакват разговори с непознати, спонтанни танци на улицата и куп снимки в продължение на 2,5 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони