Лозенец на протест срещу кръчма над миден плаж

Жителите на култовия курорт Лозенец излизат днес на протест заради строеж над малкия, но уникален миден плаж на селището. Всички като един се заканват да се вдигнат и да запазят перлата в короната на Лозенец- романтичния миден плаж такъв, какъвто си е бил- спокоен и чист.

Миналата година ивицата била дадена под наем. Стопаните мигом се захванали да строят кръчма. След като лозенци обаче им дали отпор- спрели вдигането на заведението. Тъкмо духовете се успокоили, преди броени дни, на поляната над плажа, започнал пак градеж.

"Над мидения плаж, изведъж се появиха дървени скари и се оказа, че наемателите имат две петна за строеж на заведения. Но това е поляна, която  няма нищо общо с ивицата. Чудим се как е възможно и се надяваме безобразието да бъде спряно", разказват в Лозенец. Надяваме се Министерството на туризма да намери решение на проблема ни, разказа Таня Желязкова, предсесател на СНЦ "Всички за Лозенец". Желязкова, която е и хотелиер обясни, че нищо не може да отложи протестът днес.

От Министерството на туризма съобщиха, че вече има назначена проверка по случая. Целта на инспекцията е да се установи дали наемателят на морския плаж изгражда и разполага преместваеми обекти на територията на плажната ивица. Експертите ще проследят дали се спазва предоставената специализирана схема за поставяне на преместваемите обекти и съоръжения, одобрена от министъра на туризма, се казва в съобщение на ведомството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България