Локализиран е пожарът край селата Хлябово и Сакарци, продължава гасенето при Княжево и Срем, Маточина и Присадец

Пожарът на сухи треви и храсти в землищата на селата Хлябово и Сакарци е локализиран на площ около 800 дка с помощта на 6 противопожарни автомобила, 5 автомобила с висока проходимост, с 20 служители на РДПБЗН-Хасково и доброволен отряд от Тополовград.

Действията продължат до окончателното ликвидиране на пожара, съобщиха от пресцентъра на МВР като информацията е на ГДПБЗН за пожарната обстановка в страната към 12.00 часа. Пожарникари, подпомагани от доброволен отряд, гасят и огън, възникнал в смесена гора в землищата на селата Княжево и Срем, разпрострял се на площ от около 1000 дка. Сигналът за инцидента бе подаден вчера към 13.04 часа. Гасителните действия продължават и към момента.

В гасенето на пожара, възникнал на 16 август т.г. в района на селата Маточина и Присадец, са съсредоточени голямо количество техника – 7 противопожарни автомобила и 5 автомобила с висока проходимост. Горят сухи треви и храсти, пожарът е на площ около 7000 дка. В операцията участват 30 пожарникари, доброволен отряд от Свиленград, 35 войници от модулно формирование на поделение в Хасково. В гасенето се включи и верижна техника.

Локализиран е пожарът, възникнал в смесена гора в село Черничино, Ивайловградско. Съобщението за пожара в смесена гора в село Черничино, община Ивайловград беше получено на 17 август. На място бяха изпратени 3 противопожарни автомобила, 3 автомобила с висока проходимост с 10 служители на РДПБЗН Хасково. Пожарът, който е на площ около 300 дка, е локализиран. Действията продължат до окончателното му ликвидиране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България