„Локо” (Пд) взема сенегалски вратар, станал шампион на Франция с ПСЖ

Сенегалският вратар с френски паспорт Мори Диау ще подпише с „Локомотив” (Пд), ако успее да се договори по финансовите параметри на договора си със собственика на пловдивския клуб Христо Крушарски.

197-сантиметровият страж е от вторник в България и дори изгледа загубата на „черно-белите” с 2:3 от „Царско село” в столицата, а в сряда се появи за първи път и на стадиона в парк „Лаута”.

Според френския спортен всекидневник „Екип” шампионът на Франция с „Пари Сен Жермен” няма да кара проби в „Локомотив” (Пд), а ще подпише директно професионален договор с елитния български клуб, в който идва като свободен агент от португалския третодивизионен тим „Мафра”.

24-годишният сенегалец е кадър на школата на ПСЖ и на 19 години подписва професионален договор с гранда от Париж, но така и не записва дори и един мач в Лига 1 на Франция, тъй като винаги е бил със статут на трети вратар. На „Лаута” Мори Диау ще се бори за титулярния пост с ветерана Илко Пиргов.

Футболистите на „Локомотив” (Пд) продължават да чакат неизплатените им по 3 заплати от миналия сезон, като босът Христо Крушарски им е обещал до старта на новия сезон в елита срещу новака „Етър” във Велико Търново да им преведе поне едно месечно възнаграждение.

Въпреки тежката финансова ситуация на „Лаута” крилото Димо Бакалов е отказал да къса с „Локо” (Пд) по вина на клуба и да приеме някоя от двете оферти от отбори в Първа професионална лига. Според източници от „Лаута” шампионът с „Лудогорец” е бил изкушаван от „Етър” и от „Ботев” (Пд).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България