„Локо“ (Пд) се размина с грандовете в Лига Европа

Носителят на Купата на България „Локомотив“ (Пловдив) се размина с грандовете, които дебнеха във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Тимът от „Лаута“ ще се изправи срещу „Радник“ (Биелина) от Босна и Херцеговина или „Спартак“ (Търнава) от Словакия в първия си европейски мач. Преди това бъдещите съперници на „смърфовете“ се срещат един срещу друг в първия кръг от надпреварата.

„Спартак“ изглежда като фаворит в тази двойка. През миналата година словаците стигнаха до групите на Лига Европа, но след края на участието си разпродадоха голяма част от футболистите си, които успяха да пратят тима до това ниво. Иначе „Спартак“ завърши на седмо място в местния шампионат, но успя да спечели Купата на страната след успех след дузпи срещу „Жилина“.

„Смърфовете“ имаха късмет и избегнаха фаворитите сред поставените тимове АЗ (Алкмаар) от Холандия, румънския ФКСБ и френския „Страсбург“ (Франция). „Локомотив“ се размина и с доста коварните „Млада“ (Болеслав) от Чехия и кипърският „Аполон“ (Лимасол). Първият мач е на 25 юли в България, а реваншът на 1 август.

Георги Илиев, новото попълнение на „Локомотив“, ще се присъедини към тима в четвъртък. Бившият капитан на „Черно море“ и шампион със „смърфовете“ от 2004-а година ще акостира на лагера в Боровец и ще започне подготовка с новите си съотборници. Опитният ветеран ще подпише с „черно-белите“ договор за срок от 1 година.

Снимка СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ