„Локо” (Пд) стартира преговори с Иван Иванов-Русия

Спортният директор на „Локомотив” (Пд) Чавдар Цветков ще стартира до края на седмицата преговори с бившия национал Иван Иванов-Русия за поредното завръщане на централния защитник в черно-белия тим от „Лаута”.

„До 2-3 дни ще проведем разговори с Иван Иванов, за да разберем какви са неговите планове”, разкри Чавдар Цветков. За последно Русия игра у нас именно за пловдивското „Локо”, преди да премине в гръцкия гранд „Панатинайкос” (Атина), а оттам да се озове в руския „Арсенал” (Тула), където се оказа излишен. В момента Иван Иванов преговаря за разтрогване на договора си по взаимно съгласие, за да се сдобие със статут на свободен агент.

Старши треньорът на „Локомотив” (Пд) Войн Войнов няма да може да използва 22-годишния десен бек от школата на френския „Сошо” Марк Готие Бедиме още за първия мач от новия сезон в Първа професионална лига срещу новака в елита „Етър” (Велико Търново) този петък от 18.45 часа на градския сезон в Ловеч.

Бедиме не си е извадил нужното му разрешително за първи професионален договор и ще трябва да бие път до Франция, за да се сдобие на пожар липсващите му документи, ако иска да дебютира в българското първенство още във втория кръг срещу „Левски” (Сф). До последно под въпрос за двубоя от първия кръг са и 24-годишният френски вратар и шампион с „Пари Сен Жермен” Мори Диау, чиято жълта карта се чака да пристигне в БФС от Португалия, където се подвизаваше за последно.

По тази причина с отбора за гостуването в Ловеч тръгна и 17-годишният вратар Стефан Дафовски, който ще бъде вписан в тимовия лист като резерва на Илко Пиргов, ако 24-годишният страж от школата на ПСЖ не бъде уреден със състезателни права за мача с „Етър”. За него от всички нови попълнения старши треньорът Войн Войнов със сигурност ще може да разчита единствено на централния защитник Пламен Николов, който дойде като свободен агент от „Черно море” (Вн).

Гласеният за титулярен ляв бек Георги Пашов е помолил за кратка отсрочка в очакване на оферта от чужбина, преди да се обвърже с „черно-белите” от „Лаута”, с които двегодишен договор вече подписа дефанзивният халф Янко Ангелов. Извън групата на „Локо” (Пд) за сблъсъка с „виолетовите” от Велико Търново остана и Таджикистанският Меси Парвизджон Умарбаев, който има да изтърпява наказание от един мач от миналия сезон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ