„Локо“ (Пд) целуна малшанса на жребия за купата

 

„Локомотив“ (Пловдив) изтегли късата клечка за купата на България и ще се изправи срещу „Лудогорец“ на 1/4-финалите. Срещата ще бъде своеобразно повторение на финала от 2012-а, когато „орлите“ спечелиха първия си трофей в надпреварата след успех с 1:0 в Бургас.

Завърналият се начело на „смърфовете“ треньор Едуард Ераносян пък ще има възможност за реванш срещу „зелените“, след като бе уволнен през 2015-а от „Лудогорец“ след едва 13 мача начело на отбора.

В същото време градският съперник „Ботев“ (Пд) ще гостува на „Пирин“ в друг мач от същата фаза.

"На този етап на турнира не можем да си избираме съперниците - обяви Николай Киров, наставник на „канарчетата“. - Мачът ще бъде тежък, но всички двубои за купата ще се играят чак през април следващата година и като му дойде времето, ще мислим за него."

Новаците „Верея“ и „Дунав“ ще спорят в Стара Загора за място на полуфиналите, а „Черно море“ ще се изправи в Ловеч срещу „Литекс“. Именно тези два тима са приятната изненада в надпреварата този сезон. „Моряците“ изхвърлиха „Левски“ след успех на „Герена“ с 3:2 след продължения, а „оранжевите“ се разправиха със столичните „Славия“ и „Локо“.

Победителите от всички двойки ще бъдат определени след един мач, а на полуфиналите вече ще има и реванши.

За първи път от 1981 г. няма нито един софийски отбор на 1/4-финалите, след като всички столични отпаднаха рекордно рано от надпреварата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ