"Локо" (Пд) ще строи нов стадион за 11 400 зрители за 14 млн.лв. от ІV категория на УЕФА

Собственикът на "Локомотив" (Пд) Христо Крушарски има амбициите да построи нов клубен стадион в парк "Лаута", който ще е от четвърта категория на УЕФА, с капацитет от 11 400 седящи места и по първоначални изчисления ще струва 14 млн.лв. "Стадионът ще бъде изцяло завършен до 5 години след получаване на концесията, като ще се строи поетапно. Инвестицията само за стадиона ще е 14 млн. лева, за да получи четвърта категория от УЕФА", заяви Христо Крушарски след срещата си в Община Пловдив с градската управа и шефовете на 5 клуба, ползващи в момента базата в спортен комплекс "Локомотив" в парк "Лаута".

След тежки преговори, продължили близо час и половина, бе постигнато съгласие относно концесията на 96-те дка, включващи стадиона и прилежащите площи. всички страни се разбраха да сключат през месец април отделни договори с футболния клуб, които да им гарантират ползването на сегашните обекти след цялостното завършване на новия стадион "Лаута". Преди това спортните клубове ще прекратят сега действащите договори с общината за наем на съоръженията. За четвърта категория от УЕФА е нужно околÐ

¾ стадиона да се изградят минимум 1500 паркоместа, като се обсъждат варианти с подземен или многоетажен надземен паркинг.

"Радвам се, че постигнахме единомислие и ще работим заедно за тази кауза. Така ще се избегне и протакането във времето. Не съм първа младост, а искам да завърша този проект и да оставя нещо след себе си", коментира Христо Крушарски, който още няма точна сметка колко милиона ще струва инфраструктурата около стадиона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони