"Локхийд Мартин": Българските авиация, икономика и индустрия ще спечелят от F-16

От посолството на САЩ също приветстваха решението на парламента

"Локхийд Мартин" (Lockheed Martin) приветства решението на българския парламент за започване на преговори за закупуването на изтребители F-16 Блок 70. Това заявяват от американската компания в изявление, разпространено след днешното решение на Народното събрание.

Изтребителите F-16 отговарят напълно на отбранителните нужди на България и на НАТО и военновъздушните сили на страната ще придобият най-модерния изтребител 4-то поколение на въоръжение в алианса. Българската икономика и индустрия също ще спечелят от новоустановените дългосрочни отношения с глобалния технологичен лидер Lockheed Martin.

Ще продължим да подкрепяме правителството на САЩ и нашите нови български партньори по време на преговорите по договора“, казва Джeймс Робинсън, директор Международно бизнес развитие на F-16 в Lockheed Martin.

От посолството на САЩ също приветстваха решението, прието от Народното събрание, за начало на преговорите за придобиване на нови самолети F-16 Block 70 от Локхийд Мартин. "Очакваме да продължим да укрепваме стратегическото си партньорство с България, нашия съюзник в НАТО", се казва в кратко съобщение на дипломатическата мисия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България