"Локхийд Мартин" демонстрира възможностите на Ф-16 блок 70 в София (СНИМКИ)

Снимка: Цветан Томчев

Отлични ученици от цялата страна и курсанти с авиационни специализации от Националния Военен университет „Васил Левски“ участваха в демонстрация на тренажор на изтребител Ф-16 блок 70 по покана на компанията производител Lockheed Martin в София.

Някои от тези младежи могат да постъпят на работа след известно време в авиацията, сподели Ива Стефанова, представител на организаторите. Нека да се мотивират да се развиват в областта на инженерните науки и аеронавтиката, добави тя.

Пилотът на Ф-16 Дан Съвит от Военновъздушните сили на САЩ търпеливо обясни на всички, които седнаха в кокпита на тренажора, как се управлява машината.

Специален гост на представянето на новата генерация изтребители беше Н.Пр. Ерик Рубин, посланик на САЩ в България.

Ф-16 Блок 70 e най-новият и усъвършенстван вариант на знаменития еднодвигателен изтребител на НАТО. Самолетът има вградени технологии, разработени за петото поколение изтребители Ф-35 Мълния II и Ф-22 Раптор и в същото време е доказано, способно, ниско-рисково и ценово ефективно решение за нуждите на националната сигурност на България и НАТО. То ще допринесе за националната сигурност на България и ще предостави дългосрочна възможност за развитие на българските военновъздушни сили, категорични са производителите.

Lockheed Martin работи с правителствата на България и Съединените щати за очертаване на възможностите за намаляване на разходите в процеса на преговорите, потвърдиха от компанията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България