Ломски полицаи върнаха всичките пари на обрана жена

Полицаи от крайдунавския град Лом успяха да хванат ловка джебчийка, обрала до шушка парите на възрастна жена, а освен това да върнат до стотинка на пострадалата откраднатите средства, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.

В края на м. август т.г. в районното в Лом 78-годишна местна жителка е заявила, че докато пазарувала в района на общинския пазар в града, неизвестен извършител използвал невниманието й и откраднал дамското й портмоне, съдържащо 320 лв., лични документи и дебитни карти.

По случая е образувана преписка в полицията. Впоследствие е установено, че чрез изписан на картите пин код са извършени тегления на средства от АТМ устройства на обща стойност 1 300 лева. Материалите са докладвани на районна прокуратура Лом и е образувано досъдебно производство.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че престъплението е извършено от 43-годишна криминално проявена и осъждана жителка на община Козлодуй. Тя е призована в полицията, където е дала подробни обяснения. Паричната сума, предмет на престъплението, е предадена доброволно от нея и върната на собственичката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право