Лом инвестира 2 млн. лева в улици и пътища

Близо 2 млн. лева влага тази пролет община Лом в ремонт на улици и пътища и модернизиране на инфраструктурата на крайдунавския град.

С 500 000 лева, отпуснати в края на миналата година от Министерския съвет, местната управа ще потегне пет улици в града. Строителите ще ремонтират общо 600 м пътни и тротоарни настилки и един паркинг. Предстои и обявяване на процедура за изкърпване на най-разбитите градски транспортни артерии и общински пътища. Прогнозната стойност на поръчката е около 200 000 лева, а средствата са осигурени от местни приходи и държавния бюджет.

лом улици

В близките дни в крайдунавския град трябва да започне и изграждането на нов водопровод на 13 улици. Строителството ще струва 1, 2 млн. лева.

Все още обаче входът на града от София и Монтана е в трагично състояние. Шосето II 81, което преминава през Лом към Видин, е част от републиканската пътна мрежа и е нагънато от свлачища и осеяно с огромни кратери. Заради дупка на пътя през септември миналата година ТИР влетя в къща, уби един човек и рани още девет души. От АПИ тогава обявиха, че ще извършат цялостен ремонт на близо 3 километровия участък през 2017 г. Оттогава обаче дупките по пътя са двойно повече и по-дълбоки, ремонт няма, а опасността от тежки катастрофи се увеличава, недоволстват шофьори и пешеходци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони