Лом помага с 8000 лева на семейства с мечти за деца

8000 лева задели община Лом тази година от бюджета си за създаване на фонд „Ин витро”. Със средствата ще се финансират изследвания, медицински услуги и манипулации, както и ин витро процедури на семейства, които имат репродуктивни проблеми.

Според подготвените от местната управа критерии кандидатите за финансова помощ от фонда трябва да са български граждани с постоянен адрес на територията на общината през последните три години, да са с непрекъснати здравни осигуровки, да имат средно образование и доказан стерилитет.

Общинската администрация обяви, че приемът на документи е започнал, а за разпределението на средствата и правилното им изразходване отговаря специална комисия от експерти.Тази година средствата във фонд „Ин витро” в крайдунавската община са с 2000 лева повече от миналата.

През 2018 г. в Лом за пръв път бе учреден фонд за семейства с репродуктивни проблеми и от него се възползваха три двойки.Средствата във фонда през2018 г.бяха увеличени и с 573 лева дарение от абитуриентите и учителите в гимназия „Димитър Маринов”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони