Лондон полудя от Обамеянг – Кейн

Лондон полудя с един от най-красивите мачове за сезона. „Арсенал“ срази „Тотнъм“ с 4:2, а централните нападатели Пиер Емерик Обамеянг и Хари Кейн го превърнаха в надстрелване. До 2:2 габонецът вкарваше за „артилеристите“, а капитанът на Англия – веднъж за „шпорите“. Кейн е голмайстор №1 на това дерби с 8 попадение редом с Емануел Адебайор. Когато заби за 1:0, Обамеянг вкара девети гол с девети точен удар във вратата във Висшата лига. Накрая Лукас Торейра и Александър Лаказет забиха още два пъти за „Арсенал“, който е непобеден в 19 мача във всички турнири.

„Челси“ също ликува с 2:0 над „Фулъм“. Педро и Рубен Лофтус-Чийк върната „сините“ на победния път след загубата с 1:3 от „Тотнъм“ в миналия кръг. И въпреки това „Челси“ изостава на 7 точки зад „Манчестър Сити“.

И докато атракциите в Лондон нямаха, край драмите на „Олд Трафорд“ не спират. Жозе Моуриньо определил Пол Погба като „вирус“ пред целия отбор на „Манчестър Юнайтед“, който едва се спаси с 2:2 като гост на „Саутхемптън“. „Ти не играеш! Ти не уважаваш съотборниците си и феновете – изригнал Моу. - Убиваш манталитета на добрите и честни хора около теб.“

На пресконференцията Моуриньо се оплака, че в отбора му няма „луди кучета“, които да „изядат“ съперника. За първи път от 1977 година „Манчестър Юнайтед“ е с отрицателна голова разлика след 14-ия кръг. „Дяволите“ нямат победа от три шампионатни мача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят